Island Myths and Legends kryssning börjar i Split och slutar i Split och erbjuder en komplett upplevelse av den dalmatiska skärgården.

  • Från: 2100 €
_

Beskrivning

Garanterade avgångar från SPLIT

SPLIT – PUČIŠĆA – KORČULA – MLJET – LASTOVO – BLÅ GROTTA / VIS – HVAR / STARI GRAD – SPLIT

Njut av hisnande landskap medan du kryssar i södra Adriatiska havet från en ö till en annan på ett litet kryssningsfartyg. Södra Dalmatien döljer många pärlor och bländande stränder som väntar på att bli utforskade av vandringsresenärer, naturälskare och historieintresserade. Lär dig de många myterna och legenderna, besök Mamma Mia 2-inspelningsplatser, medan du utforskar de förtrollande Adriatiska öarna. Glada minnen kommer att vara för evigt!

_

Program

Dag 1   SPLIT – PUČIŠĆA (BRAČ) (D)

Transfer från Splits flygplats till Splits hamn. Incheckning från 13.00, avgång 14.00. Möt besättningen och njut av en välkomstcocktail medan vi seglar mot den första ön på rutten – Brač, den största ön i Dalmatien, känd för den dyrbara vita stenen som används kända byggnader som Vita huset, Diocletianus palats och Budapests parlament för att nämna några få. Byn Pučišća har alltid varit känd för sin kultur av stenmurverk. Harmonien och homogeniteten i de plebejiska husen, renässanspalatsen och barockbyggnaderna gjorda av den vita stenen i Brač, gör varje besökare andfådd. Besök stenmurarverkstaden, en av få kvar i Europa. Middag ombord och övernattning i Pučišća.

Dag 2   PUČIŠĆA – KORČULA (F, L)

På morgonen, efter frukost, kryssar du mot ön Korčula, mest känd som födelseplatsen för Marco Polo. Stanna för lunch i en av de avskilda vikarna på vägen. Tidig eftermiddag ankomst till Korčula följt av en guidad vandring i denna förtrollande stad, befäst av murarna. Ön hyllar många legender, myter och sagor. Upptäck Mystic Korčula genom en magisk kista av traditioner medan du vandrar längs fiskbensmönstrade gatorna. Staden har ett rikligt utbud av restauranger som erbjuder en fantastisk gourmetupplevelse och även många barer och klubbar för kvällsunderhållning. Övernattning i Korčula.

Dag 3   KORČULA – MLJET (F, L)

Morgonkryssning vidare söderut mot ön Mljet. Legenden säger att den grekiske hjälten Odysseus tillbringade år på den här ön. Under sina resor tillfångatogs han av nymfen Calypso och tillbringade år med henne i grottan precis här, på Mljet. Njut av en av Adriatiska havets grönaste öar och akta dig för nymferna… Följ med kryssningschefen för en promenad till de berömda saltsjöarna i Mljet National Park och njut av båtturen till St Mary Isle, besök det antika benediktinerklostret, en gammalt kloster och en kyrka från 1100-talet. Mljet är ett lugnt och skyddat område, njut av lugnet, naturen och koppla av dina sinnen. Det är hem för många endemiska växtarter och ett rikt historiskt arv. Det finns många alternativ för olika aktiviteter, hyr en cykel eller en kajak på fritiden att utforska. Övernattning i Pomena eller Polačas hamn.

Dag 4   MLJET – LASTOVO (F, L, T)

Efter frukost avgår du mot Lastovo, den största ön i skärgården med samma namn. Lastovo var en militärbas för den jugoslaviska armén och stängde därför för turism fram till 1989. Det är en av anledningarna till att ön behöll sin naturliga trädbevuxna skönhet och känsla av isolering. Den centrala staden på ön ligger i inlandet, vilket är mycket ovanligt för öarna, detta beror på att invånarna var tvungna att gömma sig för piraterna som försökte erövra denna ö många gånger under det förflutna. Efter lunch ombord blir det transfer till Lastovo stad, en mycket pittoresk plats med gamla stenhus som ligger på en sluttning. Vinprovning på den lokala vingården. Övernattning i hamnen.

Dag 5   LASTOVO – BIŠEVO (BLÅ GROTTA) / VIS (F, L)

Dagens mål är ön Vis, nyligen känd som inspelningsplatsen för Mamma Mia 2. Besök den lilla ön Biševo och dess berömda Blå grotta, ett praktfullt och unikt geomorfologiskt naturunder. Ett hypnotiserande silverblått ljus lyser upp utrymmet inne i grottan (Entréavgift betalas på plats). Besöket kommer att bero på väder och tidvatten. Njut av lunchen ombord när fartyget närmar sig Vis. Tid på fritiden för att utforska de viktigaste inspelningsplatserna runt ön: Vis hamn, Barjoška-bukten, marknaden, Barjaci – där den stora Abba-föreställningen spelades in och många, många andra.Möjligt att hyra skotrar/bilar för att besöka resten av ön på egen hand. Massor av vackra sevärdheter och matställen att upptäcka på kvällen. Övernattning i Vis.

Dag 6   VIS – HVAR/STARI GRAD (F, L, CD)

Morgonavgång mot Hvar, den soligaste Adriatiska ön och jetsetdestinationen. Vid ankomst, tid på fritiden för att utforska Hvar, gå genom de släta kullerstensgatorna, kolla in den äldsta kommunala teatern i Europa (satt ovanför ”Arsenal” vid det lokala torget), eller bara ta en kopp kaffe på en av många terrasser och känna stämningen. En buss kommer att stå redo för utflykten med lunch till Stari Grad, den äldsta staden i Kroatien! De första nybyggarna var grekerna från ön Paros i Egeiska havet, som grundade kolonin år 384 f.Kr. och döpte staden till Pharos. Lär dig mer på en guidad tur. På kvällen en kaptensmiddag med liveunderhållning ombord. Övernattning i Stari Grad.

Dag 7   STARI GRAD – BOL – (BRAČ) / SPLIT (F, L)

Vakna tidigt för att beundra soluppgången medan du njuter av den rejäla frukosten. Koppla av på ett soldäck och njut av ett badstopp vid den mest kända stranden i Dalmatien – Zlatni Rat nära Bol – vars singeludde skiftar från sida till sida när vinden och vågorna ständigt får formen att förändras. Efter lunch, medan kryssningen fortsätter mot Split, njut av den otroliga utsikten över de omgivande haven och den fantastiska Splits riviera. Vid ankomst tidigt på eftermiddagen, gå med på den guidade stadsrundturen. En dynamisk hamnstad med en medeltida gammal stad växt runt det 1 700 år gamla Diocletianus palats, Split myllrar av modernt liv mitt i dess antika romerska miljö. Kaféer, restauranger och gallerier trängs de kullerstensgränder, vattnet och Marjan-halvön, vilket gör Kroatiens näst största stad till en av Medelhavets mest övertygande. Övernattning i Split.

Dag 8   SPLIT (B)

Sista frukosten ombord, följt av hejdå. Utcheckning och transfer till flygplatsen.

Legend: F – frukost, L – lunch, D – middag, T – provsmakning, CD – Kaptensmiddag

_

Priser & Villkor

Datum & Priser 2025

Boats: MV Ave Maria, MV Alpha or similar

19.07.2025.
02.08.2025.
DELUXE SUPERIOR VIP Upper/Main Deck € 3300
DELUXE SUPERIOR Upper/Main Deck € 2900
DELUXE SUPERIOR Lower Deck € 2600
DELUXE Upper/Main Deck € 2400
DELUXE Lower Deck € 2100

Prices are per person/week in Euro

Priset inkluderar:
  • Delad flygplatstransfer på förutbestämda tider endast vid ankomst- och avresedagar
  • 7-nätters kryssning i en deluxe superior eller deluxe luftkonditionerad kabin med eget badrum
  • Välkomstmottagning & cocktail
  • Daglig frukostbuffé
  • Tre-rätters lunch dagligen + ost och salladsbar
  • Kaptensmiddag med liveunderhållning
  • Gratis vatten från vattenfontänen
  • Te och kaffe efter lunch
  • Rikligt med färsk frukt
  • Professionell reseledare
  • Besökares skatter & hamnavgifter
  • Bagagehantering
  • Daglig hyttservice och byte av handdukar
  • Byte av sängkläder mitt i veckan
  • Gratis wi-fi ombord
  • Guidade vandringsturer på engelska av städer: Korčula, Stari Grad, Split
  • Bussutflykt med lunch på ön Hvar
  • Lastovo naturpark entréavgift
  • Returtransfer från hamnen till staden Lastovo
  • Vinprovning i Lastovo
  • Stenhuggeriverkstad entréavgift
  • Entréavgift till Mljet National Park

Inga extra avgifter vid ankomst förutom dricks och drycker från baren!

Flyginformation bör lämnas minst 21 dagar före kryssningens avgång. Om flyginformation inte tillhandahålls senast 14 dagar före passagerarnas ankomst kommer Katarina Line inte att vara skyldig att organisera de inkluderade transfererna. Nya transfers kan ordnas enligt den officiella prislistan.

Bokning:
  • Reservationsavgift på 35% av det totala beloppet
  • Resten senast en månad före ankomst
Avbokningsvillkor:
  • Från bekräftelsedagen upp till 30 dagar före ankomst – bokning ej återbetalningsbar
  • 29-22 dagar – 25 % av resterande belopp
  • 21-15 dagar – 50 % av resterande belopp
  • 14-0 dagar – 100 % avgift
  • Namnbyte/datumändringsavgift – 20 EUR per person (gäller endast om ändringen görs fram till 30 dagar före bokad avgång, annars kommer vanlig avbokningsklausul att tillämpas)
Disclaimer:
  • Kaptenen förbehåller sig rätten att ändra rutten vid dåliga väderförhållanden
  • Alla kryssningsavgångar är garanterade, men om färre än 10 deltagare bokas förbehåller sig Katarina line rätten att ställa in avgången och ändra fartygets namn om behov uppstår.
  • Gästerna är skyldiga att följa fartygets regler och föreskrifter som finns i skriftlig form ombord, särskilt när det gäller att ta med drycker ombord.
  • Vid olämpligt beteende förbehåller sig kapten rätten att be kunderna att gå av.
_

Notes

Båtkategorier:

DELUXE SUPERIOR:

Den senaste klassen av fartyg, crème de la crème vid Adriatiska havet. Byggda med högkvalitativa material av massivt trä, glas, marmor, rostfritt stål och liknande material, dessa fartyg är flytande mini boutiquehotell. Minst 47 meter lång, nybyggd eller renoverad, med badtunnor och vackra soldäck med lounge, solstolar med mera. Rymliga, superbt designade, luftkonditionerade stugor med eget badrum med dubbelsängar eller enkelsängar, 15 till 20 m2 stora. Stugorna är utrustade med garderober, bankfack, hårtorkar, toalettartiklar, badrock, tofflor, LCD-TV, etc.

DELUXE:

Moderna och toppmoderna fartyg, 42 till 47 meter långa. Det stora soldäcket har en bubbelpool, en vacker lounge och solstolar för att njuta av det underbara Adriatiska landskapet. Deluxe-fartygen har rymliga, överdådigt designade, luftkonditionerade hytter med eget badrum (12 till 17m2 stora) med dubbelsängar eller två enkelsängar, värdeskåp, LCD-TV, toalettartiklar, hårtork, skåp och garderob.

_

Kontakta oss

Skicka in en offertförfrågan genom att fylla i formuläret nedan så svarar vi er inom kort!

    Här kan du läsa om vår integritetspolicy.